Dodge Challenger Forum banner

Naklejki

1 reading
3K views 16 replies 12 participants last post by  BruceHennigan  
#1 ·
Kupiłem kilka naklejek do dekoracji sklepu. Potem pomyślałem, że napis Challenger i R/T mogą dobrze wyglądać na moim spojlerze. T/A mojego przyjaciela ma Challenger T/A na swoim. Zazwyczaj nie lubię niczego dodatkowego na moich samochodach.
R/T, które mam, ma 2,5 cala wysokości, zamówiłem kilka 1,75 cala, aby bardziej pasowały do napisu.
Czy zostanę nazwany "boomerem", jeśli to zrobię?

#4 ·
#5 ·
Jasne, stary, wypróbowałem tak wiele różnych grafik na moim 1320, że to nie jest śmieszne. Założyłem pełne, niestandardowe paski na nadwozie od przodu do tyłu i usunąłem je tego samego dnia, LOL. Potem wypróbowałem 2 lub 3 różne grafiki na tylnych panelach i ostatecznie skończyłem z czymś, z czego "ja" byłem zadowolony. To twój Challenger, ZRÓB TO... Ale up-badging to inna historia, za to zostaniesz ukamienowany na rynku. Trudny tłum tutaj, LMAO :ROFLMAO:

Mój stary 1320, ostateczny wygląd

Image

Image

Z Hellcatem zastosowałem inne podejście, tak, próbowałem dodać jakieś emblematy i grafiki, ale je usunąłem. Miałem emblemat Hellcata wewnątrz przedniego wlotu powietrza i go usunąłem, miałem czerwone grafiki Hellcata z tyłu i je usunąłem, miałem głowę Hellcata na przednim grillu, a nawet spróbowałem jednej z tyłu i je usunąłem. Nie były nawet wystarczająco długo, żeby zrobić zdjęcia, LOL
Ostatecznie zrobiłem coś subtelnego z tyłu i na przednim grillu i podobają mi się oba, i to wszystko, co się liczy, więc zostają. Usunąłem D O D G E i zastąpiłem HELLCAT, a na przednim grillu mój rok nie miał głowy HC, znalazłem idealny rozmiar głowy Hellcata i zmodyfikowałem ją i dopasowałem ją po prawej stronie SRT.
Zrób to po swojemu...

Image

Image

#8 ·
nie podążam za tłumem i nie chcę samochodu z szablonu. Zrobiłem po swojemu i jestem bardzo zadowolony z efektów. View attachment 316619
Naprawdę podoba mi się boczny pasek i myślę, że widzę go po raz pierwszy. Powodem, dla którego usunąłem duże, grube, pełne paski boczne, było to, że uważam, że Challenger ma niesamowite linie. Grube paski mogą je zabrać, ALE TWOJE je podkreślają i mi się podobają (a krótsze zanikanie jest również wyjątkowe). DOBRA ROBOTA (y)

#7 ·
Kupiłem kilka naklejek do dekoracji sklepu. Potem pomyślałem, że napis Challenger i R/T mogą dobrze wyglądać na moim spojlerze. T/A mojego przyjaciela ma Challenger T/A na swoim. Zazwyczaj nie lubię niczego dodatkowego na moich samochodach.
R/T, które mam, ma 2,5" wysokości, zamówiłem kilka 1,75", aby bardziej pasowały do napisu.
Czy zostanę nazwany "boomerem", jeśli to zrobię?
View attachment 316546 View attachment 316546
Skąd wziąłeś naklejkę z napisem Challenger?

#9 ·
Image

Matowa czerń na czarnej jak smoła farbie, czyli tak zwane duchowe paski, na zdjęciu powyżej widać, jak pasek znika w kierunku przodu samochodu, a w niektórych światłach paski całkowicie znikają. Inne światło, jak na zdjęciu poniżej, wygląda zupełnie inaczej i naprawdę się wyróżnia.

Image

Przeszedłem przez liczne zmiany graficzne w samochodzie, rzeczy, które myślałem, że mi się spodobają, dopóki nie zobaczyłem ich na samochodzie, a potem je zdjąłem.

Image

Pierwotnie miałem plakietkę Challenger Script na błotniku i plakietkę HEMI na masce, plakietka HEMI na masce była koszmarem do woskowania, więc ją usunąłem i potrzeba było trzech przejść drobną pastą polerską, aby usunąć cienie lakieru. Zawsze podobały mi się plakietki 5.0, które miały Mustangi i wpadłem na pomysł, aby przenieść 5.7L na błotnik, ale wyglądało to trochę skąpo, więc umieściłem pod spodem HEMI i po prostu wyskoczyło na czarnym tle.

Opublikowałem to tylko po to, aby wzmocnić, spersonalizować samochód tak, jak chcesz, o ile jesteś z niego zadowolony, to wszystko, co się liczy, to Twój Challenger! Ry

#16 ·
Być może zechcesz rozważyć zrobienie tego samemu, najważniejsze w przypadku grafiki jest TO, ŻE CHCESZ, ABY BYŁA ZROBIONA DLA CIEBIE I ZAMONTOWANA KRÓTKO PO TYM (nie chcesz używać starej grafiki).
Chcesz 3M i są 3 podstawowe typy. Kalendarzowa jest najtańsza i zwykle 3 Mil, ale chcesz winylu odlewanego 3M, który zwykle ma 2 Mil, to doskonały winyl i bardziej wybaczający (szczególnie w przypadku montażu na mokro, a także trwa znacznie dłużej). W przypadku grafiki odblaskowej zwykle jest to 5 Mil, ale jest to montaż na sucho (ale lepiej wiesz, co robisz, jeśli jest to duża grafika, montaż na sucho to problem dla początkujących na dużych grafikach). Jest też kamuflaż i włókno węglowe, ale w większości przypadków chcesz dobrego winylu odlewanego 3M.

Kiedy umieściłem Wściekłą Pszczołę po bokach mojego 1320, od pierwszej sekundy pomyślałem WTF, w co ja się wpakowałem. :oops: Zaczynają się jako jedna duża grafika (jak 4 stopy na 3 stopy, może większa), a im cieńsze linie, tym trudniej usunąć osłonę ochronną później bez podnoszenia grafiki. Nigdy wcześniej nie robiłem żadnej grafiki, a jestem stary i zniszczony, więc schylanie się przez wiele godzin zabija moje kolana. W końcu zajęło mi to około 4 godzin na stronę, ALE były idealnie proste i dokładnie tam, gdzie chciałem. Prawdopodobnie 75% czasu zajęło mi zdjęcie osłony ochronnej, ponieważ wykonałem montaż na mokro i musisz czekać wystarczająco długo, aż wyschnie, ale nie za długo, ponieważ woda niszczy osłonę ochronną. Trochę się pomyliłem w dwóch bardzo małych miejscach, ale na tyle, że nikt nigdy na to nie zwróci uwagi, więc biorąc pod uwagę, że nigdy wcześniej tego nie robiłem, byłem bardzo zadowolony z efektów. Nigdy nie miałem z nimi problemu, nigdy się nie podniosły, nigdy się nie przesunęły, nigdy się nie odprysnęły, ale miałem 1320 tylko przez około dwa lata przed przejściem na Hellcata.

#17 ·
Możesz rozważyć zrobienie tego samemu, najważniejsze w grafikach jest to, że CHCESZ, ABY BYŁY ZROBIONE DLA CIEBIE I ZAMONTOWANE KRÓTKO POTEM (nie chcesz używać starych grafik).
Chcesz 3M i są 3 podstawowe typy. Kalendarzowy jest najtańszy i zwykle 3 Mil, ale chcesz 3M Cast Vinyl, który zwykle ma 2 Mil, to doskonały winyl i bardziej wybaczający (szczególnie w przypadku instalacji na mokro, a także trwa o wiele dłużej). W przypadku grafik odblaskowych zwykle jest to 5 Mil, ale jest to instalacja na sucho (ale lepiej wiesz, co robisz, jeśli jest to duża grafika, instalacja na sucho to problem w przypadku dużych grafik dla początkujących. Istnieje również kamuflaż i włókno węglowe, ale w większości przypadków chcesz dobry 3M Cast Vinyl.

Kiedy umieściłem Wściekłą Pszczołę po bokach mojego 1320, od pierwszej sekundy pomyślałem WTF ja się w to wpakowałem. :oops: Zaczynają się jako jedna duża grafika (jak 4 stopy na 3 stopy, może większa), a im cieńsze linie, tym trudniej usunąć osłonę ochronną później bez podnoszenia grafiki. Nigdy wcześniej nie robiłem żadnych grafik i jestem stary i wykończony, więc schylanie się przez wiele godzin zabija moje kolana. W końcu zajęło mi to około 4 godzin na stronę, ALE były idealnie proste i dokładnie tam, gdzie chciałem. Prawdopodobnie 75% czasu zajęło mi usunięcie osłony ochronnej, ponieważ zrobiłem instalację na mokro i musisz czekać wystarczająco długo, aż wyschnie, ale nie za długo, ponieważ woda niszczy osłonę ochronną. Zrobiłem mały błąd w dwóch bardzo małych miejscach, ale na tyle mały, że nikt nigdy by na to nie zwrócił uwagi, więc biorąc pod uwagę, że nigdy wcześniej tego nie robiłem, byłem bardzo zadowolony z efektów. Nigdy nie miałem z nimi problemu, nigdy się nie podniosły, nigdy się nie przesunęły, nigdy się nie odprysnęły, ale miałem 1320 tylko przez dwa lata, zanim przeszedłem na Hellcata.
Dziękuję bardzo za radę. Zrobiłem kilka mniejszych projektów, takich jak trzmiel na moim 10' RT, oznaczenia na błotnikach i aplikacja na mokro pełnego paska na nadwoziu na 12' 5.0 Mustang mojego syna i zdecydowanie rozumiem komentarz WTF, lol. Zdecydowanie chcę 3M Cast i prawdopodobnie wybiorę matową czerń. Myślę, że poszukam lokalnego sklepu, który używa tego winylu i pozwolę cenie zadecydować o tym, czy kupić go i spróbować zainstalować samemu, czy wydać $ na jego wykonanie. Doceniam pomoc w doborze rodzajów winylu!